Sunday, 28 September 2014

First Month, doneEnsimmäinen kuukausi purkissa ! Joka viikko on tullut jotain uutta koettua .. Maailman näkemisen jano senkuin kasvaa - josta erityisesti isi on  ylpeä (:D) - en malta odottaa mitä kaikkea onkaan edessä ! 
  Ensimmäisen kuukauden aikana oon myös oppinut paljon uusia asioita, ajattelutavat tuntuu myös muuttuneen ja suunnitelmat tulevaisuudelle alkaa vihdoin kehittyä myös mun kohdalla, jes !
  Pahin koti-ikävä alkaa myös vaihtua haikeaan mutta onnelliseen kaipuuseen, oon myös oppinut näkemään maailmaa avarammin ja uskon että tulevaisuudessa pelkkä Suomi ei enää riitä mun 'kotipiireihin' vaan uskallan ja tahdon lähteä näkemään maailmaa ja eri kulttuureja, elämään.

First month done! Every week has been different and brought some new experiences to me. I have learned so many new things, I have also started to think in different way and plans for my future has finally started to go in new way.
  Worst homesick is also beaten and it's not that bad what it used to be in begin. 


Yksi parhaista saavutuksista tähän mennessä on hämähäkkipelon voittaminen !! Täällä siis niitä on aivan kaikkialla, talven lähestyessä määrä kuulemma tuplaantuu ja asiaa ei helpota, että meidän talo on puiden & metsän ympäröimänä.. Joten hyvä etten enää joka kerta saa hirveää hepulia hämähäkin huomatessani, oon myös löytäny itestäni ihan idioottimaisen tavan esim hampaita pestessäni tutkiskelen ympärilläni olevia hämähäkkejä.. hehe (:D)

Tykkään myös ihan älyttömästi kun meillä on joka maanantai koulussa smart-Monday pukukoodi - jokaisen oppilaan täytyy pukeutua kuin olisi menossa työhaastatteluun. Eli pojille puvut päälle, kravaatit/solmiot/ rusetit kaulaan ja tytöille tietysti siistit housut tai hame ja siisti paita. Nuoremmilla luokilla on koulupuvut, ne on ihan älyttömän söpöjä, meidän ikäryhmällä ei muuten pukeutumisesta välitetä, ainoastaan on kiellettyä näyttää olkapäät & polvet ! Koulujärjestelmä on muutenkin toosi erilainen kuin Suomessa- esimerkiksi luen vain 3 ainetta koko vuonna!!!! Kerron myöhemmin lisää. Mun aamut eivät lähde tääläkään ilmeisesti käyntiin millään ilma kahvia, joten kahvia missä muodossa tahansa kiitos. Mun kohdalle sattui myös maailman paras tuuri perheen suhteen, ne on aivan samanlaisia ruoan suhteen kuin mä! Mun host-äiti kokkaa maailman parasta ruokaa & -isi pitää huolen että hedelmiä kotoota löytyy- tuntuu että mun alkuodotukset Suomen puolella ruokailumuutoksesta on kumottu!! Perheestä myös joskus sitten lisää.

Enkä millään voi vieläkään ymmärtää että lähdin parhaanystävän kanssa viettämään vuotta Englantiin samaan kouluun ! Jos haluutte vilkasta myös miten Katsun vuosi Englannissa menee niin tästä pääsette hänen blogiin.
  Mulla kävi myös erittäin hyvä tuuri host-siskon suhteen, ollaan kuin paita ja peppu, aina kun voidaan niin ollaan menossa ja tehdään kaikki yhdessä. 
Nyt alkaakin jo X-factor, mikä on tullut jokaviikonloppuiseksi traditioksi meijän perheessä, joten nyt perheaikaa.
Hyvää yötä, xx

My mornings just needs coffee and without it I'm too tired to do my morning routines, so coffee for me every morning please. I also love my host-familys way to make food, they are so same as me! My host-mum cooks wordls best food ever and -dad looks after that we have always fruits at home- I just love it. 
  I can't even now understand how lucky we are with my bestfriend, Katherin, that we can spend the whole year together in England at the same school! 
I also love my host-sister, we are so same, always doing things together  and going everywere together, so thank you Mina for being to me worlds best host-sister for me.
  Now starts our traditionally X-factor time with my host-family, so good night, xx

No comments:

Post a Comment